City is bereid om Rusnák langer aan Cambuur te verhuren

28 oktober 2014, 12:57

Het lijkt erop dat Albert Rusnák, dit seizoen een van de smaakmakers van SC Cambuur, langer in Leeuwarden zal spelen dan aanvankelijk de bedoeling was. Manchester City leende hem voor één seizoenshelft uit aan de Friese club, maar heeft volgens VI aangegeven dat het bereid is om de middenvelder langer te verhuren. De bal ligt nu bij de Slowaak zelf.

"We hebben vorige week met City over hem gesproken. Zij zijn heel tevreden over hoe hij bij ons presteert. Van hen mag hij langer bij ons blijven, hoewel er financieel nog wel wat haken en ogen aan de deal zitten", maakt algemeen directeur Gerald van den Belt duidelijk. Hij stelt dat Cambuur zelfs gaat proberen om Rusnák op permanente basis over te nemen. "In eerste instantie willen we ervoor zorgen dat Albert het seizoen bij ons afmaakt, maar als het mogelijk is hem te kopen, doen we dat graag."

Cambuur is wel afhankelijk van hetgeen Rusnák zelf wil. De middenvelder is nog aan het nadenken. "Hij verwijst ons door naar zijn zaakwaarnemer. Die zit in Manchester en krijgen we moeilijk te pakken. Hij moet zelf aangeven wat hij wil. Ik ben bang dat het langer gaat duren. We willen niet dat hij in januari eerst teruggaat naar City. Dan moeten we de hele zaak opnieuw in gang zetten en kan hij op 3 januari niet met ons mee op trainingskamp", beseft Van den Belt.

Rusnák heeft een aflopende verbintenis bij City, maar dat houdt niet in dat hij na het seizoen zomaar transfervrij kan vertrekken. "Als we hem zouden overnemen moeten we een opleidingsvergoeding aan City betalen. Elk jaar dat hij in de opleiding bij City heeft doorgebracht kost ons 80.000 euro", aldus Van den Belt. Dat zou betekenen dat Cambuur 320.000 euro voor hem moet neerleggen. "Heel veel geld voor ons", zegt de directeur. "Hoe het ook loopt: we willen vóór januari duidelijkheid van Albert zelf. Mocht het zo zijn dat hij iets anders wil gaan doen, hebben we dan ruim de tijd een vervanger te halen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen