Gudelj: "Chronisch gebrek aan visie en leiderschap bij NAC"

Ger
28 oktober 2014, 18:55

Nebojsa Gudelj haalt hard uit naar NAC Breda, enkele weken na zijn vertrek uit het Rat Verlegh Stadion. De coach werd eerder deze maand op straat gezet omdat er binnen de club 'onvoldoende draagvlak' voor hem was, zo liet de clubleiding weten. Gudelj zelf heeft geen goed woord over voor de gang van zaken bij NAC.

"Geen scouting, geen jeugd, geen geld. Kan je nog wel spreken van een professionele club? Veel gaat amateuristisch. NAC moet veel stappen vooruit maken om te gaan functioneren als een profclub", zegt Gudelj tegen VI. "Als er één ondanks alle beperkingen zijn verantwoordelijkheid heeft genomen bij NAC, dan ben ik het wel. Wanneer iedereen die instelling had gehad, waren we nu verder geweest. Misschien was ik te ambitieus voor deze club. NAC heeft geen echte profcultuur en een chronisch gebrek aan visie en leiderschap."

"Na twee slechte wedstrijden hebben ze in paniek een beslissing genomen. Dat is een volkomen verkeerde bedrijfsstrategie, want het lost op lange termijn niets op", blikt Gudelj terug op zijn ontslag. "FC Twente en Vitesse hebben ook een moeilijke start gehad. Daar ontslaan ze toch ook niet meteen de trainer." Hij verwacht dat zijn opvolger het ook moeilijk zal krijgen bij NAC. "Het is een nieuwe ploeg. Jong en onervaren. Dat kost tijd."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen