VVV Venlo wint Limburgs onderonsje van MVV

Ger
28 oktober 2014, 22:16   Bijgewerkt: 29 oktober 2014, 00:26

VVV Venlo heeft zich geplaatst voor de laatste zestien van de KNVB Beker. In een Limburgs onderonsje werd voor eigen publiek met 2-0 gewonnen van MVV. Vito van Crooy tekende in de eerste helft voor de openingstreffer. Melvin Platje legde na de pauze de eindstand vast.

In een zeer matig gevulde Koel hielp VVV in de beginfase twee grote kansen om zeep. De thuisploeg behield daarna het veldoverwicht, al duurde het tot zeven minuten voor het rustsignaal tot de 1-0 viel. Na een goede combinatie was Van Crooy trefzeker.

De equipe uit Maastricht beet na de hervatting meer van zich af, maar groot gevaar leverde dat niet op. In de 69ste minuut besliste Platje het duel door het tweede Venlose doelpunt te maken. Daarna wist MVV niets meer af te dwingen.