Vitesse ook in bekertoernooi maatje te groot voor Dordrecht

28 oktober 2014, 22:41

Vitesse was in de competitie dit seizoen al sterk voor FC Dordrecht en trok ook vanavond aan het langste eind. In de KNVB Beker won de thuisploeg met 2-1 van de promovendus, waardoor de Arnhemmers donderdag in de koker gaan voor de loting van de achtste finales. De doelpunten werden gemaakt door Marko Vejinovic en Denys Oliynyk. Ricky van Haaren scoorde namens Dordrecht.

De thuisclub was zoals verwacht de bovenliggende partij tegen Dordrecht, dat net als tegen ADO Den Haag speelde in een verdedigende 4-5-1-formatie. De Schapenkoppen leken desondanks met een gelijke stand de kleedkamer op te zoeken, maar moesten kort voor de pauze toch een doelpunt incasseren. Vejinovic benutte een strafschop, nadat Oliynyk neer werd gelegd in het strafschopgebied.

De aanvaller, die wederom een basisplaats kreeg van trainer Peter Bosz leek in de 81ste minuut het duel te beslissen. Hij liep de bal van dichtbij binnen op aangeven van uitblinker Vejinovic. Dordrecht, dat moeizaam tot scoren komt dit seizoen, knokte zich echter knap terug in de wedstrijd. Een minuut na de tegengoal scoorde Ricky van Haaren met een mooie doelpunt van afstand, waarna een waar offensief volgde van de bezoekers. Tot nog een doelpunt kwam Dordrecht echter niet, waardoor Vitesse verdergaat in het bekertoernooi.