PSV wil Depay en Wijnaldum ook in winter behouden

29 oktober 2014, 08:20

PSV slaagde er afgelopen zomer in om sterkhouders Memphis Depay en Georginio Wijnaldum voor de club te behouden. Het tweetal werd begeerd door clubs uit het buitenland, maar mocht ondanks flinke biedingen absoluut niet vertrekken uit het Philips Stadion. Ook in de winter willen de Eindhovenaren het duo koste wat het kost aan boord houden. Zo mogen niet weg, maakt algemeen directeur Toon Gerbrands duidelijk.

Een bod van 20 miljoen euro op Depay werd afgelopen zomer naar de prullenmand verwezen door de clubleiding van PSV. Men wilde kampioen worden en daar heeft de Eindhovense club haar belangrijkste spelers voor nodig. Daarom mogen Depay en Wijnaldum ook in de winter niet weg. "De policy is op dit moment om iedereen te houden tot het einde van het seizoen. Vanuit financieel oogpunt hoeven we ook niet te verkopen", benadrukt Gerbrands in De Telegraaf.

De PSV-directeur doet daar zelfs nog een schepje bovenop: "Zelfs komende zomer zal er geen reden zijn om te móeten verkopen", laat Gerbrands optekenen in het Algemeen Dagblad. "Maar speculeren over een 'wat-als-scenario heeft nu geen zin, want dat heb je niet alleen in de hand. Je hebt ook altijd met spelers te maken", beseft Gerbrands.

Financieel gezien heeft PSV haar zaakjes in ieder geval prima op orde, waardoor de verkoop van spelers niet noodzakelijk is. Tot dusver ligt de ploeg van coach Phillip Cocu aardig op koers voor het kampioenschap: na tien speelronden is PSV de lijstaanvoerder in de Eredivisie, met een voorsprong van vier punten op nummer twee Ajax. De Eindhovenaren konden al zes jaar geen kampioensfeest vieren.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen