Almere City FC 'zag geen toekomstige topper' in Brenet

29 oktober 2014, 09:01   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Joshua Brenet gaat woensdagavond in het bekertoernooi met PSV op visite bij Almere City FC. Voor de vleugelverdediger een bijzondere wedstrijd, aangezien hij het tegen zijn oude club opneemt. Als twaalfjarig jongetje werd de rechtsachter weggestuurd bij FC Omniworld, de voorloper van Almere City.

"Joshua was toen een rechtsbuiten en we zagen geen toekomstige topper in hem. Hij was fysiek heel licht en liep vrij moeilijk met van die dunne beentjes", verklaart René Koster, voormalig hoofd opleidingen van Almere City en tegenwoordig in deze functie actief bij NEC. "Hij is toen naar de amateurclub Waterwijk gegaan en daarna naar de amateurs van Zeeburgia. Daar zag ik hem een paar jaar later spelen en toen had hij een enorme verandering ondergaan."

Koster erkent dat de club uit Almere een fout heeft gemaakt, inzake Brenet. "Fysiek was hij enorm sterk geworden en hij speelde inmiddels als rechtsback. Op die positie is hij gescout door PSV. Je kunt wel zeggen dat we het toen bij FC Omniworld niet goed hebben gezien. Al blijft het lastig om bij zulke jonge spelers in te schatten of ze het profvoetbal kunnen halen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen