"PSV weet dat ik zo goed als toe ben aan nieuwe stap"

29 oktober 2014, 09:48

Georginio Wijnaldum en Memphis Depay opteerden er afgelopen zomer voor om te blijven bij PSV. Het duo genoot de interesse van diverse buitenlandse clubs, maar wilde kampioen worden met de Eindhovenaren. Beide spelers maken er geen geheim van dat ze na het huidige seizoen willen verkassen. "Maar eerst wil ik kampioen worden met PSV. Daar vecht ik keihard voor", stelt Wijnaldum.

De aanvoerder van PSV steekt niet onder stoelen of banken dat hij na de huidige jaargang waarschijnlijk uit Eindhoven zal vertrekken. "Komende zomer zou een mooi moment kunnen zijn om een volgende stap te maken", zegt Wijnaldum in De Telegraaf. "PSV weet ook wel dat ik zo goed als toe ben aan een nieuwe stap. Ik heb de leeftijd ervoor. Ik wil niet te oud naar het buitenland, want ik wil daar ook een paar jaar spelen. Hoe later je gaat, hoe korter je carrière in het buitenland wordt", aldus de middenvelder.

Wijnaldum zette aan de start van het seizoen zijn handtekening onder een langer contract bij PSV en hoopt dat de Eindhovense club goed aan hem kan verdienen. "Als een club goed voor je geweest is en altijd voor je klaar heeft gestaan dan voel ik me verplicht iets terug te doen voor die club. Daarom wil ik niet transfervrij weg", benadrukt de PSV-captain.

Algemeen directeur Toon Gerbrands maakte al duidelijk dat een vertrek van Wijnaldum en Depay in de winter onbespreekbaar is, maar beseft dat het lastig wordt om de twee smaakmakers na het einde van het seizoen nog aan boord te houden. "De contracten lopen door en vanuit financieel oogpunt zouden we Depay en Wijnaldum best nog een seizoen kunnen behouden. Maar daar heb je als club niet alleen zeggenschap over. Als er belangstelling komt voor een speler en die speler is toe aan de volgende stap, dan maakt hij die volgende stap. Zo ligt het gewoon."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen