Willems en Van Rhijn in voorselectie, Lens en Janmaat niet

29 oktober 2014, 12:33   Bijgewerkt: 29 oktober 2014, 13:05

Guus Hiddink heeft woensdag zijn voorlopige selectie van het Nederlands elftal voor de interlands tegen Mexico en Letland bekendgemaakt. Wat opvalt is dat de bondscoach een aantal mutaties heeft doorgevoerd, ten opzichte van de afgelopen keren. Jeremain Lens en Daryl Janmaat maken geen deel uit van de 26-koppige selectie, waar Jetro Willems en Ricardo van Rhijn wel een plaatsje in hebben bemachtigd. Memphis Depay en Ron Vlaar keren terug na blessures, Rafael van der Vaart en Georginio Wijnaldum nog niet.

Lens was in de met 2-0 verloren EK-kwalificatiewedstrijd tegen IJsland nog basisspeler bij het Nederlands elftal, nu zit de aanvaller van Dynamo Kiev niet eens bij de voorselectie. Ook Janmaat, die de afgelopen tijd een stijgende lijn te pakken heeft met Newcastle United, is niet geselecteerd door Hiddink. In de interland tegen Tsjechië (2-1 verlies) ging de oud-Feyenoorder pijnlijk in de fout. In de voorlopige selectie is ook geen plek ingeruimd voor Van der Vaart. De aanvoerder van Hamburger SV is niet zo lang hersteld van een kuitblessure.

De absentie van Janmaat maakt de weg vrij voor Van Rhijn, die in augustus 2012 zijn laatste interland speelde. De rechtsachter van Ajax kende een prima seizoensstart en ziet dit beloond worden met een voorlopige uitverkiezing bij Oranje. Hetzelfde geldt voor Jetro Willems, die de afgelopen weken flink op dreef is bij PSV. De linksachter kwam in november 2013 voor het laatst in het actie voor Oranje, tijdens Japan - Nederland. Memphis Depay, Jeroen Zoet en Luciano Narsingh maken namens de Eindhovense club ook deel uit van de Oranje-voorselectie, waarin Georginio Wijnaldum een redelijk opvallende afwezige is. De PSV-captain is echter pas net weer fit.

PSV is samen met Ajax de hofleverancier in de voorselectie, waarin Ron Vlaar teruggekeerd is. De centrale verdediger, een rots in de branding bij Oranje op het WK, is volledig hersteld van een kuitkwetsuur. Verder is Kenneth Vermeer, die de vorige keer als vervanger van de afgehaakte Tim Krul werd opgeroepen, ook geselecteerd.

Oranje verloor drie keer in de afgelopen vier interlands, waardoor Hiddink onlangs kritisch evalueerde met KNVB-directeur Bert van Oostveen. Er werden veranderingen aangekondigd, en deze zijn dus enigszins terug te zien in deze selectie. Nederland speelt over twee weken twee interlands: op woensdag 12 november wordt er in de Amsterdam ArenA tegen Mexico geoefend, op zondag 16 november is Letland in hetzelfde stadion de tegenstander in de EK-kwalificatiecampagne.

De 26-koppige voorlopige selectie van Oranje 

Ibrahim Afellay (Olympiakos), Daley Blind (Manchester United), Jasper Cillessen (Ajax), Jordy Clasie (Feyenoord), Memphis Depay (PSV), Virgil van Dijk (Celtic), Leroy Fer (Queens Park Rangers), Klaas Jan Huntelaar (Schalke 04), Nigel de Jong (AC Milan), Davy Klaassen (Ajax), Tim Krul (Newcastle United), Bruno Martins Indi (FC Porto), Luciano Narsingh (PSV), Robin van Persie (Manchester United), Quincy Promes (Spartak Moskou), Ricardo van Rhijn (Ajax), Arjen Robben (Bayern München), Wesley Sneijder (Galatasaray), Joël Veltman (Ajax), Paul Verhaegh (FC Augsburg), Kenneth Vermeer (Feyenoord), Ron Vlaar (Aston Villa), Stefan de Vrij (Lazio Roma), Gregory van der Wiel (Paris Saint-Germain), Jetro Willems (PSV) en Jeroen Zoet (PSV).

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen