Doelman Buffon (36) tikt de 500 aan voor Juventus

29 oktober 2014, 15:25

Gianlugi Buffon bereikt vanavond (woensdag) een bijzondere mijlpaal. De 36-jarige doelman speelt tegen Genoa zijn 500ste wedstrijd voor Juventus. De goalie van La Vecchia Signora wordt door veel betrokkenen uit de voetbalwereld gerespecteerd en er wordt dan ook uitgebreid stilgestaan bij zijn jubileum.

"Het is wedstrijd nummer 500 voor Buffon, we moeten uiteraard nog zien of ik hem opstel", grapte coach Massimiliano Allegri in aanloop naar Genoa-uit. "Nee, even serieus. Het is geweldig wat Gigi bereikt heeft. Hij heeft nog steeds veel te bieden. Hij heeft nog het enthousiasme van een jongen, maar de kalmte, de wijsheid en de sereniteit van een oude man", zo luiden de lovende woorden van de keuzeheer van Juventus.

Walter Zenga, voormalig doelman van Internazionale en Italië, stelt dat hij nooit van het 'niveau-Buffon' is geweest. "Soms noemde mensen mij de beste doelman ter wereld, maar Gianluigi is sterker dan ik. Ik zou hem op de eerste plaats zetten. Hij is technisch zeer compleet, maar heeft ook zeer belangrijke mentale kwaliteiten. Het zou voor mij geen verrassingen zijn als hij op zijn 45ste nog keept."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen