PSV heeft weinig moeite met Almere City FC

29 oktober 2014, 20:18   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De koploper van de Eredivisie zit bij de laatste zestien van het nationale bekertoernooi. PSV was woensdag in de derde ronde van de KNVB Beker duidelijk te sterk voor Almere City FC, dat veertiende staat in de Jupiler League. De ploeg van de jarige coach Phillip Cocu (44) won, na een ruststand van 1-1, met 1-5.

Moeilijk had PSV het geen moment met Almere City FC, daarvoor was het krachtsverschil te groot. Toch was de stand halverwege 1-1 en dat mocht de PSV-defensie zich aanrekenen. Met name Karim Rekik en Jorrit Hendrix stonden te slapen bij een vrije trap, waardoor Sander Keller helemaal vrij kwam te staan. De oud-speler van onder meer FC Utrecht en RBC Roosendaal kon de bal aannemen en langs keeper Pasveer prikken.

De routinier van Almere City FC zorgde zo voor de gelijkmaker, nadat Luciano Narsingh de score in de zeventiende minuut geopend had. De rechtervleugelaanvaller, opgenomen in de voorlopige selectie van het Nederlands elftal voor de komende interlands tegen Mexico en Letland, schoot fraai raak in de korte hoek.

Bij PSV kreeg Memphis Depay rust, ook Jeffrey Bruma kwam niet in actie. Cocu had in Almere basisplaatsen ingeruimd voor onder meer verdediger Nicolas Isimat Mirin, Marcel Ritzmaier en Florian Jozefzoon. In de slotfase van het duel mocht Steven Bergwijn, onlangs zeventien jaar geworden, als invaller zijn debuut maken.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen