Cocu was ontevreden: "Na 0-1 was het niet van PSV-niveau"

29 oktober 2014, 21:27

Phillip Cocu toonde zich na de bekerwedstrijd tegen Almere City FC (1-5) kritisch op zijn ploeg. De manier waarop zijn elftal vlak voor rust speelde beviel hem allerminst, laat de coach weten op de website van zijn ploeg. In die fase kwam Almere City zelfs op gelijke hoogte, nadat Luciano Narsingh de score geopend had.

"Voor rust waren we echt niet goed genoeg. Tot de 0-1 ging het goed, maar daarna was het niet van PSV-niveau. Je kan je niet permitteren zo te spelen. Dat heb ik duidelijk gemaakt door in te grijpen", zegt Cocu, die woensdag zijn 44ste verjaardag vierde. Hij bracht na de pauze Georginio Wijnaldum en Luuk de Jong binnen de lijnen en dat leverde succes op. Koud in het veld maakte Wijnaldum de 1-2, op aangeven van De Jong. Daarna liep PSV uit naar 1-5. "De tweede helft zag er een stuk beter uit. Je zag weer de vaste patronen. Dat beviel me."

In de slotfase van de wedstrijd liet Cocu aanvaller Steven Bergwijn debuteren. Het 17-jarige talent gaf met een assist meteen zijn visitekaartje af. "Steven deed het uitstekend. Een mooie assist en bijna nog een goal. Een mooi moment voor hem", zegt Cocu. Bergwijn zelf is dolgelukkig met zijn eerste speelminuten in de hoofdmacht van PSV: "Het is een jongensdroom die uitkomt. Ik ben heel blij. Ik heb er hard voor gewerkt en heb alleen maar honger gekregen naar meer. Het is bovendien mooi dat het gebeurt in de stad waar ik vandaan kom."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen