FC Twente na strafschoppen langs Go Ahead-tiental

29 oktober 2014, 23:28   Bijgewerkt: 30 oktober 2014, 00:53

Het is Go Ahead Eagles niet gelukt om nogmaals te stunten in de KNVB Beker. De formatie uit Deventer, een ronde eerder al te sterk voor Feyenoord, verkocht woensdag in de eigen sfeervolle Adelaarshorst tegen FC Twente haar huid wel duur, maar in de strafschoppenserie maakten de bezoekers uit Enschede het verschil. Na 120 minuten was de score 0-0.

FC Twente had wat goed te maken in Deventer. De formatie van coach Alfred Schreuder leed afgelopen weekend in de competitie immers een pijnlijke 2-1 nederlaag bij Excelsior. Voor rust sprankelden de Tukkers echter niet in Deventer. De eerste helft ging gelijk op en echte hoogtepunten waren er nauwelijks. De beste kans was wel voor FC Twente; Luc Castaignos kwam een teenlengte tekort om de score te openen.

Op wilskracht, tot groot enthousiasme van het thuispubliek, sleepte Go Ahead een verlenging en vervolgens ook een strafschoppenserie uit het vuur.  Vanaf elf meter werd een misser van Jop van der Linden de thuisclub fataal. De verdediger nam de eerste penalty van de reeks en zag Sonny Stevens, de vaste keeper van FC Twente in de beker, redden. De daaropvolgende negen spelers scoorden wel, al hadden sommigen daar wel wat geluk voor nodig. Zo kwam de inzet van Robbert Schilder tegen de paal en belandde het leder via doelman Mickey van der Hart alsnog in het doel. Mede daardoor trok FC Twente aan het langste eind: 4-5.