Koeman blij met volle kalender Southampton

30 oktober 2014, 18:57   Bijgewerkt: 30 oktober 2014, 22:40

Trainer Ronald Koeman van Southampton hoopt zaterdag de zevende competitiezege te boeken op bezoek bij Hull City. Makkelijk wordt dat niet. "Ze hebben goed gepresteerd tegen Liverpool (0-0, red.) en Arsenal (2-2). Dat was op vreemde bodem, nu spelen ze thuis. Het is afwachten hoe ze gaan spelen, met drie of vier verdedigers, maar wij hebben vertrouwen in een goed resultaat", aldus Koeman tijdens de persconferentie.

Woensdag waren The Saints in de League Cup nog met 3-2 te sterk voor Stoke City. Koeman is nog maar twee zeges af van een finale op Wembley. In de kwartfinale wacht een uitwedstrijd bij Sheffield United, een club die op het derde niveau van Engeland uitkomt. "De vierde uitwedstrijd maar, met alle respect, het is geen slechte loting. We komen steeds dichter bij een prijs."

Het drukke speelschema bevalt Koeman wel. "Een echte voetballiefhebber wil elke drie dagen een wedstrijd spelen. Wij kunnen dit speelschema goed gebruiken om te kunnen ontwikkelen. Al zijn de pijntjes van al die wedstrijden natuurlijk makkelijker te verwerken wanneer je veel wint. Bovendien spelen we geen Europees voetbal"

Southampton is na negen wedstrijden de nummer twee in de Premier League. Clubtopscorer Graziano Pellè, dit seizoen al goed voor zes Premier League-treffers, is één van de blikvangers. "Een geweldige persoonlijkheid. Graziano is een spits die nu leeft van doelpunten. Hij heeft de laatste jaren veel geleerd van de momenten waarop hij even niet scoorde."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen