Reijners viert winst: "Maar we hebben nog niets"

30 oktober 2014, 23:44

Bondscoach Roger Reijners van de Oranjevrouwen was donderdag blij met de zege op Schotland, maar is pas tevreden als Nederland zich plaatst voor het WK, dat volgend jaar in Canada plaatsvindt. Daartoe moeten de Oranjevrouwen ook afrekenen met Italië.

"Het is leuk dat wij Schotland hebben uitgeschakeld in deze play offs, want bij de voorgaande drie duels verloren wij steeds. Deze winst geeft een goed gevoel en het mag even worden gevierd. Maar wij hebben nog niets. Er wacht nog een dubbel tegen Italie en dat is een moeilijke tegenstander, typisch Zuid-Europees, een beetje afwachtend, loerend op de counter en ook een beetje theatrale ploeg", aldus Reijners na de 2-0 zege tegenover de NOS.

Reijners is van mening dat het spel tegen de Italianen beter moet. "Wij krijgen, zeker in de eerste helft, grote kansen. Dat moeten wij veel beter uitspelen. In de tweede helft voetbalden wij een stuk rustiger en dan komt de score van zelf. Wij moeten ook veel dwingender aan de bal zijn, de tegenstander onze wil opleggen. Daarnaast vind ik dat wij veel meer moeten afwisselen. Niet telkens kort spelen. Ook eens een diepe bal geven, want wij hebben veel snelheid in de ploeg. Opbouwen van achteruit is prima, maar je mag ook weleens een lange bal geven."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen