Streppel waarschuwt Willem II: "Op halve kracht ben je gezien"

31 oktober 2014, 10:10

Na tien wedstrijden staat Willem II op een keurige negende plaats in de Eredivisie. Een knappe prestatie, zeker gezien het relatief zware programma dat de Tricolores achter de rug hebben. De komende weken wachten wedstrijden tegen SC Cambuur, ADO Den Haag, Excelsior en FC Dordrecht en dus kijkt men in Tilburg langzaam omhoog. Trainer Jurgen Streppel waarschuwt echter voor te veel optimisme.

"We hebben een zware start gehad en deze reeks oogt inderdaad makkelijker. Maar hoe raar het ook klinkt: je kunt in deze competitie bijna van iedereen winnen, maar ook van iedereen verliezen", zegt hij op de site van zijn club. "Als je even denkt het op halve kracht te kunnen, dan ben je gezien. Kijk maar naar FC Twente afgelopen week, dat onderuit ging bij Excelsior. Als we dezelfde mentaliteit aan de dag leggen als de eerste tien wedstrijden, dan maken we tegen iedereen een kans. Dan kan het inderdaad een mooie serie worden."

Met SC Cambuur treft Willem II komend weekend de huidige nummer zes van de ranglijst. Het verbaast Streppel niet dat de ploeg uit Leeuwarden dit seizoen zo goed draait, zegt hij. "Vergeet niet dat Cambuur het vorig jaar al heel goed heeft gedaan, ze eindigden als twaalfde. De club leeft echt, ze hebben enthousiaste supporters die lang hebben gehunkerd naar eredivisievoetbal. Ze hebben knap een aantal goede spelers weten vast te leggen, zoals Rusnak en Ogbeche. Daarnaast hebben ze een paar minder opvallende, maar wel belangrijke spelers in de selectie. Ze hebben gewoon een leuk team, dat heel aanvallend en enthousiast voetbalt."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen