Clasie dankt Messi: "Heeft dosis zelfvertrouwen gegeven"

1 november 2014, 10:43

Jordy Clasie steekt in uitstekende vorm bij Feyenoord. De middenvelder en aanvoerder van de Rotterdammers neemt de laatste weken het voortouw bij de club en staat met Feyenoord nu derde in de Eredivisie. Clasie is tevreden en dankt Lionel Messi.

Op het WK in Brazilië stond Clasie in de halve finale tegenover Messi, en de kleine middenvelder bleef uitstekend overeind. "Dat duel heeft mij in elk geval een enorme dosis zelfvertrouwen gegeven", zegt de spelverdeler in AD Sportwereld. "Het was het podium waarop je als voetballer overeind wilt blijven. Met de beste speler ter wereld als directe tegenstander. Dat lukte. Als ik in die halve finale door de mand was gevallen, was voor veel mensen duidelijk geworden dat ik niets te zoeken heb op dat hoge niveau."

Toch durft de middenvelder niet te zeggen dat hij klaar is voor de absolute top. "Het is niet zo dat ik daar nu voor de volle honderd procent wél iets heb te zoeken, dat hoor je mij niet zeggen. Maar een paar maanden eerder speelden we tegen Frankrijk en zag ik op het middenveld Paul Pogba en Blaise Matuidi voortdurend voorbij razen. Tijdens het WK bleven we als team en individueel wel op de been."

Clasie werd afgelopen zomer in verband gebracht met een transfer, maar voelt zich prima in Nederland. "Ik heb na het WK echt nog geen seconde gedacht: dit is maar de Eredivisie. Ik kan me hier nog volop ontwikkelen", besluit hij.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen