Toornstra content: "Aanpassen ging sneller dan verwacht"

1 november 2014, 14:41

Jens Toornstra was vorig weekend van grote waarde voor Feyenoord, door op bezoek bij SC Cambuur de enige treffer te maken. Die goal is misschien wel tekenend voor de eerste periode van de middenvelder in Rotterdam, waar hij zijn draai gevonden heeft. De van FC Utrecht overgekomen speler geeft toe dat hij zich snel heeft gesetteld bij zijn nieuwe club.

"Het aanpassen aan het niveau ging inderdaad sneller dan verwacht", zegt hij tegen RTV Rijnmond. "Het is allemaal snel gegaan, maar dat bevalt me prima. Dat is iets wat ik wel kan. Bij FC Utrecht ging dat ook gelijk goed. Het aanpassen aan het niveau om me heen gaat me altijd wel redelijk af."

Ondanks dat Toornstra goed speelt, kijkt hij kritisch naar zijn eigen functioneren. "In de wedstrijd tegen Cambuur had ik nog meer kansen moeten creëren. Ook kan ik fysiek nog wat sterker worden, met name in de duels."

Toornstra staat te boek als een 'nummer tien', maar speelt in Rotterdam hangend op rechts. "Ik krijg alsnog lekker de vrijheid om te zijn waar ik wil. Maar mijn huidige positie is natuurlijk wel anders dan ik gewend was", besluit hij.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen