Newcastle sluit geweldige week af met knappe zege op Liverpool

1 november 2014, 15:38   Bijgewerkt: 1 november 2014, 15:46

Newcastle United won vorige week tot ieders verrassing op White Hart Lane van Tottenham Hotspur en rekende in de League Cup op knappe wijze af met landskampioen Manchester City. Vanmiddag (zaterdag) boekte de equipe van Alan Pardew de derde zege deze week op een grote club. In eigen huis werd er terecht met 1-0 gewonnen van een krachteloos Liverpool.

De club van Tim Krul en Daryl Janmaat, die allebei de hele wedstrijd speelden, verloor de eerste zeven wedstrijden maar heeft de weg naar boven inmiddels ingeslagen. De ploeg won de laatste competitieduels. Tegen Liverpool was de thuisploeg in de eerste helft al de bovenliggende partij, zonder echt grote kansen te creëren. De bezoekers deden dat ook niet, waardoor er in de pauze een 0-0 stand op het bord stond.

Philippe Coutinho was met een fraaie kopbal na rust dichtbij een doelpunt voor The Reds, maar Krul hield zijn doel met een prachtige redding schoon. Daarna was het woord aan Newcastle, dat in de 73ste minuut de leiding nam. Ayoze Pérez schoot van dichtbij raak na slecht verdedigen van Alberto Moreno, die de bal cadeau gaf aan de speler van de thuisploeg. Newcastle kreeg daarna nog kansen om de score te vergroten, maar slaagde daar niet in.

Liverpool liet, los van de kopbal van Coutinho, eigenlijk niets zien en kwam onthutsend zwak voor de dag. Met de wedstrijden tegen Real Madrid (Champions League) van dinsdag en Chelsea (zaterdag, competitie) in het vooruitschiet, biedt de wedstrijd in Newcastle weinig houvast voor trainer Brendan Rodgers.