Koeman blijft juichen, ook zeges Chelsea en Arsenal

1 november 2014, 18:16

Ook Hull City heeft het Southampton van Ronald Koeman niet kunnen stoppen. Door een vroege prachtgoal zegevierde de equipe van de Nederlandse manager zaterdag met 0-1 in het Kingston Communications Stadium in Hull. Chelsea en Arsenal wonnen ook, van respectievelijk Queens Park Rangers (2-1) en Burnley FC (3-0).

De eindstand bij Hull City - Southampton stond al na twee minuten op het scorebord. De manier waarop het beslissende doelpunt viel, was schitterend, al ging Hull-keper Eldin Jakupovic niet vrijuit. Na een dramatische uittrap van de Zwitser belandde de bal bij Victor Wanyama en die bedacht zich geen moment. De Nigeriaan haalde van bijna veertig meter in één keer uit en zag zijn inzet in het doel vliegen (0-1).

Achterin kwam Southampton zelden in de problemen. De formatie van Koeman hield zo voor de derde opeenvolgende competitiewedstrijd de nul en incasseerde in totaal pas vijf treffers. Southampton bezet met 22 punten uit tien duels de tweede plaats op de ranglijst. De achterstand op koploper Chelsea bedraagt vier punten.

De Londenaren waren op het eigen Stamford Bridge met 2-1 te sterk voor stadgenoot Queens Park Rangers. Een rake penalty van Eden Hazard, een kwartier voor tijd, maakte het verschil. Oscar had Chelsea in de 32ste minuut op 1-0 gezet, Charlie Austin maakte na iets meer dan een uur gelijk namens QPR. Leroy Fer, die in de basis begon bij de bezoekers, verrichte het voorbereidende werk. Bij Chelsea bleef Nathan Aké op de bank.

Arsenal nestelde zich naast Manchester City op de derde plaats. Beide clubs hebben zeventien punten, maar ManCity speelt zondag nog de derby tegen het Manchester United van Louis van Gaal. Arsenal zegevierde in het eigen Emirates Stadium met 3-0 over promovendus Burnley FC. Alle doelpunten vielen pas in de laatste twintig minuten. Alexis Sanchez (2) en Calum Chambers scoorden voor de equipe van manager Arsene Wenger.

Ook West Ham United heeft zeventien punten. De Londenaren knokten zich in de uitwedstrijd tegen Stoke City, waar Erik Pieters in de basis stond, van een 2-0 achterstand terug tot een 2-2 gelijkspel. Swansea City had ook op zeventien punten kunnen komen, maar bleef op visite bij Everton steken op 0-0. Marvin Emnes bleef op de bank bij de Welshmen, Dwight Tiendalli was afwezig. Swansea City speelde in de slotfase met tien man, nadat Jonjo Shelvey in de 72ste minuut zijn tweede gele - en dus rode - kaart had gekregen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen