Celta stuurt Barça met flinke kater naar Ajax

1 november 2014, 22:10   Bijgewerkt: 2 november 2014, 10:10

FC Barcelona stapt in mineur in het vliegtuig naar Nederland voor de ontmoeting met Ajax in de Champions League, komende woensdag in de Amsterdam ArenA. Een week na de verloren Clásico tegen Real Madrid gingen de Catalanen zaterdag voor eigen publiek verrassend met 0-1 onderuit tegen Celta de Vigo.

Celta de Vigo is dit seizoen nog ongeslagen in uitwedstrijden en probeerde zaterdagavond in Camp Nou waar mogelijk vooruit te voetballen, maar dat de drie punten meegingen naar Galicië was desondanks een klein wonder. FC Barcelona raakte namelijk maar liefst vier keer de lat.

Neymar was in de elfde minuut de eerste Barcelona-speler die de dwarsligger trof, twintig minuten later overkwam Lionel Messi hetzelfde. De Argentijn is nog altijd op jacht naar zijn 251ste doelpunt in La Liga, waarmee hij het record aller tijden van Telmo Zarra uit de jaren 40 en 50 zou evenaren. Ook in de tweede helft raakten Neymar en Messi allebei één keer de lat.

Celta de Vigo bleek scherper in de afwerking. De bezoekers kwamen in de 55ste minuut op een 0-1 voorsprong, door toedoen van Joaquin Larrivey. Nolito bracht de Argentijn in stelling met een fraai hakje.

Door de nederlaag is FC Barcelona de koppositie kwijt aan Real Madrid, dat eerder op de dag met 0-4 won bij Granada CF. De Koninklijke heeft 24 punten, twee meer dan Barça. Atlético Madrid bezet met 23 punten de tweede positie. De titelverdediger was zaterdag met 4-2 te sterk voor Córdoba CF. Sevilla FC kan zondag de macht grijpen. Daarvoor moeten de Andalusiërs winnen bij Athletic de Bilbao. Celta de Vigo staat nu zesde, met negentien punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen