Jans berust: "Na de 1-0 hebben we verdiend verloren"

2 november 2014, 10:37

PEC Zwolle hoopte zaterdagavond in De Kuip haar status als reuzendoder opnieuw te kunnen bevestigen, maar dit lukte de bekerwinnaar niet. Er werd met 2-0 verloren van Feyenoord, dat in de tweede helft het verschil maakte. Ron Jans, de coach van De Blauwvingers, vond dat er weinig aan de hand was voor de openingstreffer van Sven van Beek.

Het eerste doelpunt van de wedstrijd was het kantelmoment, vond Jans. "De wedstrijd zat daarvoor op slot", sprak hij voor de camera's van FOX Sports. "Het enige wat ik kan zeggen is dat de vrije trap voor het doelpunt voor PEC Zwolle was, en niet voor Feyenoord. De tweede bal viel voor de voeten van Van Beek en daarna was de wedstrijd voor Feyenoord. We hebben veel te weinig geboden, vooral aan de bal."

Arbiter Pieter Vink beoordeelde de situatie rond de vrije trap anders. "Die bal gaat er dan in en daarna was Feyenoord bevrijd. Op dat moment was de kwaliteit van de tegenstander beter dan die van ons", geeft Jans toe. "Feyenoord speelde de eerste helft besluiteloos en zonder creërend vermogen, maar na de 1-0 kwam het middenveld in handen van Karim El Ahmadi en Jordy Clasie. Na de 1-0 hebben we verdiend verloren", besluit de coach van PEC Zwolle.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen