Vitesse: weer verlies, maar wel Financial Fair Play

2 november 2014, 11:17   Bijgewerkt: 2 november 2014, 11:24

Vitesse heeft over het seizoen 2013/2014 een nettoverlies van 4,4 miljoen euro geschreven. Dat maken de Arnhemmers via de officiële kanalen bekend. Het is een verbetering van 20 miljoen euro ten opzichte van het jaar daarvoor. De Gelderse club is hard aan het werk om balans aan te brengen in de bedrijfsvoering, maar blijft naar eigen zeggen 'onverminderd ambitieus'.

De Arnhemse club investeerde de afgelopen jaargang volop in de voetbalacademie, scouting en innovatie. Dat is volgens Vitesse tekenend voor de ambities van de club. Het wil spelers opleiden en niet blind investeren. In het afgelopen seizoen daalden de bedrijfs- en de personeelskosten respectievelijk met 2,8 miljoen euro en 1,8 miljoen euro, ten opzichte van het boekjaar daarvoor.

De huidige regels voor Financial Fair Play stellen dat een club over een periode van drie jaar maximaal een tekort van 45 miljoen euro mag hebben. Vitesse heeft over de afgelopen drie jaar een totaal netto verlies van 44 miljoen euro genoteerd, waarmee het nipt binnen de regels blijft. "We hebben afgelopen seizoen hard gewerkt om kosten te besparen en tegelijkertijd onverminderd ambitieus te zijn. De uitdaging is om de komende tijd het verschil tussen inkomsten en uitgaven in stappen verder te verkleinen", zegt algemeen directeur Joost de Wit op de officiële clubwebsite.

"We bedrijven topsport door, ondanks de kostenbesparing, gericht te investeren in de Vitesse Voetbal Academie, scouting en innovatie", geeft De Wit aan. "Op termijn moet dit zorgen voor een grotere instroom van zelf opgeleide spelers en goed gescoute spelers in de hoofdmacht, welke een zekere (transfer)waarde vertegenwoordigen. Op deze manier blijft de ambitie overeind en kunnen financiële stappen worden gezet, op weg naar een toekomst met een gezonde (financiële)bedrijfsvoering en de onverminderde maar realistische ambitie."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen