Van Gaal met Blind, Van Persie én bravoure in derby

2 november 2014, 13:52

Het is zonder twijfel het mooiste affiche van deze zondag: Manchester City ontvangt stadsgenoot en aartsrivaal Manchester United in het Etihad Stadium. De clash tussen lichtblauw en rood, respectievelijk de nummers drie en acht in de Premier League, begint om 14.30 uur. Daley Blind en Robin van Persie zijn door manager Louis van Gaal in de basisopstelling van United gezet.

Van Gaal heeft ook weer de beschikking over Wayne Rooney, die terugkeert van een schorsing. Ondanks geruchten over een voetblessure is de aanvoerder inzetbaar. Dat geldt niet voor Radamel Falcao, die niet tijdig hersteld is voor de burenruzie. Rechtsachter Rafael viel donderdag geblesseerd uit op de training en kan daardoor ook niet starten. Ander Herrera, Juan Mata en Michael Carrick zitten op de bank.

Het is een beladen strijd en in het kader hiervan deed Van Gaal de volgende uitspraak op de officiële clubwebsite: "Ik denk dat United altijd als een club met een grotere status dan City gezien zal worden. We hebben meer fans in het buitenland en meer volgers op sociale media. Dus zo is het nou eenmaal", sprak de Nederlandse manager van de Mancunians.

City steekt de afgelopen wedstrijden in een niet al te beste vorm. De ploeg van manager Manuel Pellegrini wist al drie duels op rij niet meer te winnen. De regerend landskampioen hoopt tegen United een ommekeer te bewerkstelligen. Dat moet het doen zonder David Silva, die met een knieblessure kampt. Yaya Youré is wel op tijd hersteld. Voorin krijgt Stevan Jovetic de voorkeur boven Edin Dzeko.

Opstellingen

Manchester City: Hart; Zabaleta, Kolarov, Demichelis, Kompany; Fernando, Yaya Touré, Navas, Milner; Jovetic, Agüero.

Manchester United: De Gea; Valencia, Smalling, Rojo, Shaw; Blind, Fellaini; Januzaj, Rooney, Di Maria; Van Persie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen