Talent verkoos AZ boven Ajax: "Kansen zijn hier groter"

2 november 2014, 15:47

Djavan Anderson verkoos afgelopen zomer een overstap naar AZ boven een langer verblijf bij Ajax. De negentienjarige vleugelverdediger ging op zijn gevoel af en wilde voor zijn kans gaan in Alkmaar, zo geeft hij aan op de officiële website van zijn werkgever.

Van een uitzichtloze situatie bij Ajax wil Anderson niet spreken. "Zo nadrukkelijk wil ik het niet zeggen. Ik had niet het gevoel dat Ajax helemaal geen perspectief voor me zag. Toch denk ik mijn kansen bij AZ groter zijn. Toen AZ me benaderde, had ik er meteen een goed gevoel bij. Dat gevoel heb ik gevolgd. Dus zonder een vergelijking te maken met Ajax heb ik besloten om voor deze stap te kiezen", legt de back uit. "Ik had trouwens helemaal niet verwacht dat AZ me wilde hebben. Ik speelde een paar duels mee bij Jong Ajax in de Jupiler League, dan reken je hier niet op."

Anderson wordt in de selectie van AZ als een soort Usain Bolt gezien. "Ik ben inderdaad snel, ja", bevestigt hij. "De tijd die ik van mijn achtste tot mijn negende aan atletiek heb gedaan, heeft mij goed gedaan. Van mezelf heb ik al een goede looptechniek, maar die is toen wel geperfectioneerd. Het sprintonderdeel 200 meter was mijn specialiteit. Ik heb namelijk veel uithoudingsvermogen en kan ook op het laatst nog versnellen. Bij de 100 meter zat ik ook altijd wel bij de beste drie. Nee, voor mij geen speerwerpen en kogelstoten. Ik was meer van het hardlopen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen