Bankzitter Maher: "Is geen 'passeren', maar 'rouleren'"

3 november 2014, 08:09   Bijgewerkt: 3 november 2014, 12:01

Adam Maher maakt een prima seizoen door, maar moest in de thuiswedstrijd van PSV tegen ADO Den Haag op de reservebank plaatsnemen. Coach Phillip Cocu koos voor een middenveld met Jorrit Hendrix, Andrés Guardado en Georginio Wijnaldum. Dat was even slikken, geeft Maher toe in gesprek met NUsport.

"De trainer heeft tegen mij gezegd dat het geen 'passeren' is, maar 'rouleren'. Maar uiteindelijk wil je alles spelen, daarom is het jammer", zegt hij. Maher, sinds de zomer goed voor zes competitiedoelpunten, vindt het lastiger dan vorig seizoen om op de bank te zitten. "Vorig jaar had ik niets in te brengen. Ik was toen niet goed genoeg om te zeggen dat ik een belangrijke speler voor het team was. Ik denk dat ik dit jaar goed mijn best doe en op de goede weg ben, dan is het jammer dat ik niet speel."

Omdat concurrent Hendrix tegen ADO een rode kaart kreeg, is de kans groot dat Maher in de volgende competitiewedstrijd weer mag starten. De spelmaker wacht af: "Je bent nooit gegarandeerd van een basisplaats. Maar ik denk dat ik goed bezig was. Het liefst word je beloond voor die prestaties", stelt hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen