Groep C: Leverkusen en Benfica doen goede zaken

4 november 2014, 22:43   Bijgewerkt: 5 november 2014, 01:31

Bayer Leverkusen heeft de koppositie in groep C van de Champions League verstevigd. De formatie van manager Roger Schmidt deed dinsdag in Rusland uitstekende zaken, door Zenit St. Petersburg met 1-2 te verslaan. Benfica greep de laatste strohalm met een 1-0 thuiszege op AS Monaco.

Heung-Min Son was met twee doelpunten in de tweede helft de matchwinner bij Zenit - Leverkusen. De Zuid-Koreaan opende in de 68ste minuut de score na een verrassende vrije trap van Hakan Çalhanoglu. In plaats van de bal in één keer op doel te schieten, speelde de Turk Karim Bellarabi aan met een lage pass. Laatstgenoemde legde het leder breed op Son en die trof doel met een fraai schot van buiten de 'zestien'. Vijf minuten later verdubbelde Son de marge. De aanval werd ingeleid door een mooi hakje van Lars Bender.

Salomon Rondón maakte in de slotfase de aansluitingstreffer namens Zenit St. Petersburg, maar verder kwam de equipe van coach André Villas-Boas niet. De thuisploeg had voor rust de beste kans gekregen. Hulk raakte uit een vrije trap de paal.

Bayer Leverkusen heeft na vier wedstrijden negen punten en lijkt zich weinig zorgen te hoeven maken wat betreft deelname aan de knock-outfase. De strijd om de tweede plaats is spannender. AS Monaco had belangrijke punten kunnen pakken, maar verloor met Maarten Stekelenburg op de bank met 1-0 bij Benfica. De Monegasken blijven daardoor op vijf punten steken. Zenit heeft er vier, dat geldt nu ook voor Benfica.

De Portugezen dankten hun overwinning aan Talisca. De Braziliaan kreeg in de 82ste minuut bij de tweede paal een doorgekopte corner voor de voeten en joeg vervolgens de beslissende 1-0 tegen de touwen.