Groep B: Benzema schiet Real naar laatste zestien

4 november 2014, 23:20   Bijgewerkt: 5 november 2014, 01:27

Met dank aan Karim Benzema staat Real Madrid in de achtste finales van de Champions League. De Franse spits maakte dinsdag in de ontmoeting met Liverpool het enige doelpunt (1-0) en leidde zijn elftal daarmee naar de laatste zestien. In de strijd om het tweede ticket deed FC Basel uitstekende zaken met een 4-0 thuiszege op Ludogorets.

Op voorhand was het in Madrid al feest voor Iker Casillas. De doelman van De Koninklijke speelde zijn 144ste wedstrijd in de Champions League en is daardoor nu alleen recordhouder. Wel kan Xavi woensdag weer op gelijke hoogte komen. De middenvelder gaat dan met FC Barcelona op visite bij Ajax.

Ook Cristiano Ronaldo had een mijlpaal kunnen slechten. De Portugees staat op zeventig treffers in het miljoenenbal, één minder dan het record van Raul. En gezien de grootse vorm waarin Ronaldo al het hele seizoen verkeert - hij scoorde al zeventien keer in de competitie - was het niet onwaarschijnlijk dat hij de eerste plek op de CL-topscorerslijst aller tijden zou overnemen.

Liverpool, twee weken geleden op Anfield al met 0-3 vernederd door Real Madrid, leek ook alle medewerking te willen verlenen. Coach Brendan Rodgers koos ervoor om een B-elftal het veld van het Estadio Santiago Bernabéu op te sturen. De oefenmeester hield onder meer Mario Balotelli en Steven Gerrard op de bank met het oog op de Premier League-wedstrijd tegen Chelsea van komende zaterdag.

De Engelse B-keus hield de schade tegen Real wel beperkt. Benzema verzorgde in de 27ste minuut het enige doelpunt van de wedstrijd. De Fransman tikte van dichtbij binnen na een afgemeten voorzet vanaf de linkerflank van Marcelo.

Real heeft na vier duels de volle twaalf punten. FC Basel gaat in de race om de tweede plaats aan de leiding, na een overtuigende overwinning op Ludogorets (4-0). De Zwitsers hebben zes punten, drie meer dan Liverpool en Ludogorets, waar Virgil Misidjan op de bank bleef. De oud-Willem II'er zag Breel Embolo, Derlis González, Shkëlzen Gashi en Marek Suchy doel treffen voor FC Basel.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen