Groep D: Dortmund geplaatst, Arsenal geeft het weg

4 november 2014, 22:45   Bijgewerkt: 4 november 2014, 23:43

In de nationale competitie bivakkeert Borussia Dortmund in de gevarenzone, maar in de Champions League loopt alles op rolletjes. De ploeg van coach Jürgen Klopp plaatste zich dinsdag met een 4-1 thuiszege op Galatasaray voor de achtste finales van het miljoenenbal. Arsenal leek de Duitsers te volgen naar de laatste zestien, maar gaf in het eigen Emirates Stadium een 3-0 voorsprong uit handen tegen Anderlecht: 3-3.

Dortmund heeft na vier wedstrijden in groep D de volle twaalf punten en is daardoor zeker van een plek in de top-twee. Arsenal heeft door het verspelen van de riante voorsprong zeven in plaats van negen punten. De Londenaren kunnen in de twee resterende speelrondes nog van de tweede plek gestoten worden door Anderlecht en Galatasaray, die respectievelijk twee en één punt hebben.

Arsenal zat in het thuisduel met Anderlecht na een uur nog op rozen. In de 25ste minuut opende Mikel Arteta uit een strafschop, toegekend na een overtreding van Chancel Mbemba op Danny Welbeck, de score. Drie minuten later maakte Alexis Sanchez er 2-0 van. De Chileen joeg aanvankelijk een vrije trap in de muur, maar volleerde in de rebound schitterend raak. De manier waarop de 3-0 van Alex Oxlade-Chamberlain in de 58ste minuut viel, leek aan te geven dat Anderlecht er geen geloof meer in had.

Sacha Kljestan kon de bal bij geen enkele ploeggenoot kwijt en liet zich het leder vervolgens ontfutselen. Ox soleerde razendsnel naar het Belgische doel en bracht het scorebord voor de derde keer in beweging (3-0). Twee doelpunten van Anthony Vanden Borre, één met een luchtje van buitenspel en één strafschop, leidden echter weer tot optimisme bij de bezoekers. Ze knokten weer voor elke meter en dat betaalde zich in de slotminuut uit met de 3-3 van Aleksandar Mitrovic. Arsenal moet daardoor nog even geduld hebben voor overwintering in de CL definitief is.

Zes minuten voor rust kwam Dortmund op voorsprong door toedoen van Marco Reus. De aanvallende middenvelder scoorde na een mooie pass van achteruit van Lukasz Piszczek, maar leek daarbij wel buitenspel te staan. Kort na de doelwissel lag de wedstrijd even stil omdat er vanuit het Turkse vak vuurwerk op het veld werd gegooid. Direct daarna antwoordde Dortmund op perfecte wijze, in de vorm van de 2-0 van Sokratis Papastathopoulos. Hakan Balta bracht in de 69ste minuut uit een hoekschop van Sneijder de spanning terug, maar vijf minuten later werd de marge via de net ingevallen Ciro Immobile weer twee. Door een eigen goal van Semih Kaya eindigde het uiteindelijk in 4-1. In de slotfase benadeelden de Turkse fans hun team opnieuw met vuurwerk en dus lijkt Galatasaray stevige maatregelen te kunnen verwachten van de UEFA.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen