Megabedragen: de vijf grootste schoenendeals in het profvoetbal

6 november 2014, 12:26   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Een beetje voetballer verdient minstens een paar miljoen per jaar, maar daarmee houdt het vaak nog niet op. Door sponsordeals te sluiten met schoenenmerken, verdienen de echte toppers jaarlijks een rijk belegde boterham extra. Wij hebben vijf van de grootste deals tussen profvoetballers en schoenenmerken voor je op een rij gezet. Bron van de bedragen is een onderzoek van de website therichest.com van eerder dit jaar.

5. Lionel Messi, Adidas. 2,62 miljoen euro per jaar

Volgens velen de beste voetballer aller tijden. Hij is al jaren op zijn plaats bij topmerk Adidas, dat hem rijkelijk voor zijn diensten beloont.

4. Mesut Özil, Adidas. 3,84 miljoen euro per jaar

Arsenal wordt zo vroeg in het seizoen al flink geteisterd door blessures. Sportief presteren wordt dus een hele opgave voor Mesut Özil, maar de Duitser in Londense dienst heeft dankzij zijn deal met Adidas op financieel gebied weinig te klagen.

3. Cesc Fàbregas, Puma. 5,4 miljoen euro per jaar

De Spanjaard staat als gouden Chelsea-duo met Diego Costa steeds meer in de spotlights, en zou dus nog wel eens verder kunnen gaan stijgen in toekomstige edities van deze lijst.

2. Mario Balotelli, Puma. 5,4 miljoen euro per jaar

Of hij bij Liverpool gaat slagen valt nog af te wachten, maar qua schoenencontract zit Mario Balotelli als grootverdiener bij Puma alvast geramd.

1. Cristiano Ronaldo, Nike. 6,54 miljoen euro per jaar

De eeuwige strijd tussen Messi en Cristiano Ronaldo wordt ook op dit punt hevig gestreden. De Portugees is voorlopig de winnaar, met dank aan zijn schoenensponsor Nike.

Draag ook voordelig schoenen van Nike, Puma of Adidas. We gaan ervan uit dat jij niet zo'n miljoenencontract hebt waarbij je ook nog eens gratis schoenen krijgt opgestuurd. Toch kun ook jij goedkoop aan (voetbal)schoenen van Nike, Puma & Adidas komen. Scapino heeft een uitgebreide afdeling met voetbalschoenen, waarin alle topmerken zijn vertegenwoordigd. Goed om te weten: Scapino hanteert over het algemeen niet de allerhoogste prijzen ...

Niet helemaal hetzelfde dus als de deals uit het lijstje hierboven, maar wel bijna net zo goed!

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen