Cruijff: "KNVB-directeur heeft er de ballen verstand van"

Ger
5 november 2014, 15:08

Johan Cruijff heeft weinig vertrouwen in de KNVB. Volgens de oud-topvoetballer ontbreekt het aan voetbalverstand in de top van de nationale bond. Hij begrijpt dan ook niet dat bondscoach Guus Hiddink regelmatig met directeur Bert van Oostveen de gang van zaken bij Oranje evalueert.

"Wat weet die man van voetbal dan? Ik zou niet weten wat je als bondscoach moet bespreken met een directeur die er de ballen verstand van heeft. Dat heeft geen enkele zin", laat Cruijff optekenen in Voetbal International. "Helaas worden de meeste clubs en voetbalbonden nog steeds geleid door mensen zonder voetbalverstand. Bij Ajax heb ik mensen weten te overtuigen van de noodzaak tot verandering. Bij de KNVB zien ze die noodzaak kennelijk niet in."

Cruijff hekelt verder de beslissing van de KNVB om in 2016 met Danny Blind in zee te gaan als bondscoach. "Die hele constructie met Blind als toekomstig bondscoach klinkt leuk, maar het slaat natuurlijk nergens op. We leven in een prestatiemaatschappij. Niemand weet hoe Oranje en Blind en andere trainers er over twee jaar voorstaan. Niemand weet nu al welk type coach in 2016 bij de internationals van dat moment past."

"Dan roept de KNVB dat dit model in Duitsland zo goed heeft gewerkt. Wat kan mij dat nou schelen? Duitsers en Nederlanders lopen op twee benen, meer overeenkomsten hebben we niet", aldus Cruijff. "Het is vreemd allemaal. Maar ik lig er niet wakker van."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen