Rutten: "In Europa gelden nu eenmaal andere wetten"

5 november 2014, 16:55

Feyenoord verloor twee weken geleden in Kroatië de Europa League-groepswedstrijd tegen HNK Rijeka met 3-1, maar dat gegeven schrikt coach Fred Rutten niet af. "Ik vond ons daar namelijk beter dan de tegenstander, onder meer op basis van de kansenverhouding", zegt de oefenmeester op Feyenoord.nl.

"In verschillende fases kregen we de kans om de wedstrijd naar ons toe te trekken, alleen hebben we dat nagelaten. Daar hebben we duur leergeld voor betaald. In Europa gelden nu eenmaal andere wetten dan in de competitie en gaat het meer om overleven", aldus Rutten. Donderdag staan beide ploegen weer tegenover elkaar, dan in de Rotterdamse Kuip. "We spelen thuis en willen niet verder achterop raken in de groep. Daarom telt voor ons alleen een overwinning", vervolgt Rutten. Feyenoord staat momenteel laatste in de poule, maar de achterstand op koploper Sevilla bedraagt slechts twee punten.

Rutten kan tegen Rijeka weer beschikken over Elvis Manu en Lex Immers. Alleen Joris Mathijsen en de langer geblesseerde Rodny Lopes Cabral zitten nog in de lappenmand bij de Kuipbewoners en dus heeft Rutten genoeg opties. Van de term 'luxeprobleem' wil hij echter niets weten. "Ik laat het woord probleem in zo'n geval graag achterwege. Het is voor mij een luxe en een heel prettig gevoel om in deze fase van het seizoen bijna iedereen aan dek te hebben."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen