Groep E: schaamrood bij ManCity, Bayern verder

5 november 2014, 22:53

Manchester City blijft klungelen in de Champions League. Het sterrenensemble van coach Manuel Pellegrini ging woensdag in het eigen Etihad Stadium met 1-2 onderuit tegen CSKA Moskou en staat daardoor laatste in groep E. The Citizens kregen bovendien twee rode kaarten. Bayern München won ook haar vierde poulewedstrijd en is daarmee zeker van een plek in de achtste finales. AS Roma werd in de Allianz Arena met 2-0 verslagen.

Invaller Fernandinho en basisspeler Yaya Touré waren de spelers van Manchester City die het einde van de wedstrijd tegen CSKA Moskou niet haalden. Eerstgenoemde kreeg in een tijdsbestek van acht minuten twee keer geel en dus rood. Touré liet zich in de 81ste minuut gaan, ten koste van Roman Eremenko. De Ivoriaan gooide zijn Finse tegenstander vol agressie opzij.

Touré had eerder in de wedstrijd, in de achtste minuut, nog gescoord voor Manchester City. Hij trof doel uit een vrije trap en herstelde daarmee het evenwicht. Zijn landgenoot Seydou Doumbia had CSKA Moskou in de tweede minuut namelijk al op 0-1 gezet. Doumbia was in de 34ste minuut ook verantwoordelijk voor de beslissende 1-2. Defensief gestuntel van Gael Clichy leidde de treffer in.

Bayern München kreeg voor de aftrap van het thuisduel met AS Roma een flinke tegenvaller te verwerken. Arjen Robben, beoogd basisspeler, kon vanwege maagproblemen niet spelen. Toch werd in de eigen Allianz Arena met 2-0 gewonnen van de Italianen. Franck Ribéry voor en Mario Götze na de pauze maakten de doelpunten.

Door de overwinning is Bayern al zeker van groepswinst. Het heeft na vier van de zes wedstrijden de volle twaalf punten. AS Roma en CSKA Moskou delen met vier punten de tweede plaats, Manchester City is met twee schamele puntjes houder van de rode lantaarn in poule E.