PSV en Feyenoord hard toe aan Europese zege

Ger
6 november 2014, 11:57   Bijgewerkt: 6 november 2014, 12:04

Na de uitschakeling van Ajax in de Champions League hopen PSV en Feyenoord een niveau lager wél de volle buit te pakken. Beide clubs zijn in de vierde groepswedstrijd van de Europa League uit op revanche. PSV gaf twee weken geleden tegen Panathinaikos een zege uit handen, terwijl Feyenoord onderuit ging bij HNK Rijeka. Deze speelronde staan de returns op het programma.

De Eindhovenaren moeten het tegen Panathinaikos stellen zonder de geschorste Jeffrey Bruma. Verder zijn Stijn Schaars en Abel Tamata in Nederland achtergebleven. Het van blessureleed herstelde tweetal maakte maandagavond hun rentree bij Jong PSV. Jetro Willems is wel van de partij in Athene. De linksback viel zaterdag in het competitieduel met ADO Den Haag al vroeg uit met een oogblessure, maar hij is op tijd hersteld.

Voor Feyenoord kwam de nederlaag tegen Rijeka twee weken geleden gezien de recente resultaten toch wel uit de lucht vallen. De Kuipbewoners draaien in de nationale competitie namelijk uitstekend. Na de geflatteerde nederlaag in de Klassieker tegen Ajax op 21 september boekte Feyenoord vijf opeenvolgende zeges in de Eredivisie. "In Europa gelden nu eenmaal andere wetten dan in de competitie en gaat het meer om overleven", beseft trainer Fred Rutten. "Daar hebben we duur leergeld voor betaald."

Hoewel Feyenoord slechts drie punten overhield aan evenveel duels en daarmee de laatste plaats bezet, is er toch nog van alles mogelijk in de poule. De hekkensluiter heeft namelijk maar een punt achterstand op zowel Rijeka als Standard Luik. Bovendien verzamelde Feyenoord slechts twee punten minder dan koploper Sevilla.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen