Wijnaldum en Vermeer bij Oranje, Fer en Van Dijk niet

7 november 2014, 12:05   Bijgewerkt: 7 november 2014, 12:44

Georginio Wijnaldum is toch opgeroepen voor de komende interlands tegen Mexico en Letland. De aanvoerder van PSV behoorde niet tot de voorlopige selectie van coach Guus Hiddink, maar heeft de definitieve groep wel gehaald. Hetzelfde geldt voor teamgenoot Jetro Willems. Ook Feyenoord-doelman Kenneth Vermeer zit erbij, hij krijgt de voorkeur boven Jeroen Zoet. Leroy Fer en Virgil van Dijk zijn niet opgeroepen.

Oranje speelt op woensdag 12 november een oefenwedstrijd tegen Mexico, vier dagen later staat een EK-kwalificatieduel met Letland op het programma. Beide wedstrijden worden gespeeld in de ArenA.

Dat Wijnaldum niet tot de voorlopige selectie behoorde, kwam door een blessure. Op het moment dat Hiddink zijn voorselectie maakte, had de aanvoerder een tijdje niet gespeeld bij PSV. Inmiddels is hij weer fit en om die reden heeft de bondscoach de PSV'er toch bij de groep gehaald. Opvallend is verder dat Ricardo van Rhijn en Gregory van der Wiel de twee rechtsbacks in de selectie zijn. Rond het WK stonden Daryl Janmaat en Paul Verhaegh het hoogst in de pikorde, maar de twee zijn nu voorbij gestreefd door Van Rhijn en Van der Wiel. De terugkeer bij Willems heeft als gevolg dat Erik Pieters niet opgeroepen is voor de komende interlands.

Ten opzichte van de vorige duels ontbreekt ook Virgil van Dijk, hij is om sportieve redenen buiten de selectie gelaten. Dat komt ook omdat Ron Vlaar na een blessureperiode zijn rentree maakt in de nationale selectie.

Selectie Nederlands elftal

Doel: Jasper Cillessen (Ajax), Tim Krul (Newcastle United), Kenneth Vermeer (Feyenoord)

Verdediging: Daley Blind (Manchester United), Bruno Martins Indi (FC Porto), Ricardo van Rhijn (Ajax), Joël Veltman (Ajax), Ron Vlaar (Aston Villa), Stefan de Vrij (Lazio Roma), Gregory van der Wiel (Paris Saint-Germain), Jetro Willems (PSV)

Middenveld: Ibrahim Afellay (Olympiakos), Jordy Clasie (Feyenoord), Georginio Wijnaldum (PSV), Nigel de Jong (AC Milan), Davy Klaassen (Ajax), Wesley Sneijder (Galatasaray)

Aanval: Memphis Depay (PSV), Klaas Jan Huntelaar (Schalke 04), Luciano Narsingh (PSV), Robin van Persie (Manchester United), Quincy Promes (Spartak Moskou), Arjen Robben (Bayern München)

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen