Hiddink stapt op bij nederlaag tegen Letland

7 november 2014, 12:53   Bijgewerkt: 7 november 2014, 13:33

De EK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland, volgende week zondag, kan de laatste zijn van Oranje onder coach Guus Hiddink. Als het duel verloren gaat, stapt de Achterhoeker op. "Dan is het logisch dat ik vertrek, ja. Dat zet ik er wel op", zei de bondscoach vrijdag tijdens zijn persconferentie in Zeist.

Na de nederlaag tegen IJsland, de derde onder zijn leiding in vier wedstrijden, werd al volop gespeculeerd over de toekomst van Hiddink bij Oranje. Op dat moment dacht de ervaren coach zelf echter nog niet aan opstappen. "Ik heb geen moment overwogen om te stoppen", stelt hij. "Als ik het gevoel zou hebben gekregen dat de spelers het op deze manier niet meer wilden, zou ik als eerste hebben gezegd dat we beter konden stoppen. Ik zit niet gebakken aan mijn stoel. Maar op mijn analyses werd energiek gereageerd door de spelers, die ik vrijwel allemaal gesproken heb. Dat zullen we de komende wedstrijden terug moeten zien op het veld."

Lukt dat niet, en gaat het mis in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland, dan houdt Hiddink het voor gezien. "Dan is het tijd voor een ander, ja. Of ik een gelijkspel wel genoeg zou vinden? Nee, dat lijkt me niet."

Duidelijk is dus dat de internationals van Oranje op zondag 16 november het lot van Hiddink in hun handen hebben. De coach zelf is daar rustig over. "Het is niet zo dat de spelers moeten laten zien dat ze Guus Hiddink waard zijn of zoiets. Ze moeten laten zien dat ze Oranje waard zijn. Aan mij zijn ze niet verbonden."

Dat hij zelf met name door enkele kranten hevig bekritiseerd is, was voor Hiddink geen aanleiding om al na de wedstrijd tegen IJsland op te stappen. "Dat moet ik accepteren. Net zoals ik het accepteerde, toen het in het verleden door successen wel eens de andere kant op ging. Als het goed gaat word je omhoog getild, als je niet goed gaat ben je aan de beurt. Zo werkt het", aldus de coach, die zaterdag zijn 68ste verjaardag viert.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen