Excelsior wendt in extremis eerste thuisnederlaag van seizoen af

7 november 2014, 21:58   Bijgewerkt: 7 november 2014, 22:45

Excelsior is er in geslaagd de ongeslagen thuisstatus te behouden. Vanavond werd er met 2-2 gelijkgespeeld tegen FC Utrecht, dat in de tweede helft de bovenliggende partij was. De bezoekers kwamen tien minuten voor tijd op voorsprong, maar gaven in blessuretijd de zege uit handen. Carlo de Reuver, vorige week ook al trefzeker tegen AZ, redde in de 91ste minuut een punt voor de promovendus.

Excelsior is dit seizoen sterk in eigen huis en trad met zelfvertrouwen aan tegen Utrecht. De thuisploeg was in de openingsfase de betere partij, zonder echt heel grote kansen te creëren. Dat lukte wel in de 23ste minuut, toen de eerste grote mogelijkheid ook meteen raak was voor Excelsior. Smaakmaker Jeff Stans zette Luigi Bruins met een geweldige steekpass alleen voor de keeper, maar de middenvelder raakte de paal. In de rebound kon Tom van Weert de bal gemakkelijk in het lege doel schuiven: 1-0.

Leeuwin liet dus na om zijn ploeg aan de leiding te koppen, zijn collega-verdediger Christian Kum deed het kort voor tijd beter. Uit een vrije trap van Ayoub stond Kum vogelvrij voor doelman Coutinho. De verdediger twijfelde niet en bracht zijn club in de 84ste minuut aan de leiding. De Domstedelingen leken daarmee de drie punten te pakken, maar in de slotfase ging het toch nog mis voor Utrecht. Invaller De Reuver kreeg de bal in de slotminuten voor zijn voeten en pegelde hard raak, waardoor Excelsior ongeslagen blijft op het eigen Woudestein.