Van Persie zelfkritisch: "Drie goals is gewoon niet genoeg"

8 november 2014, 12:02

Voor het eerst in zijn periode bij Manchester United krijgt Robin van Persie serieuze kritiek te verduren. De aanvaller is dit seizoen nog niet in topvorm en scoorde in negen competitiewedstrijden slechts drie keer. "Dat is gewoon niet genoeg. Dan komt er kritiek, daar kun je op wachten", weet de spits van de nummer tien van de Premier League.

"Maar in het verleden heb ik ook wel eens zo'n periode gehad, ook bij United. Ik heb een keer tien wedstrijden achter elkaar niet gescoord. Dan is het zaak om rustig te blijven", legt Van Persie uit in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Hard blijven werken. Blijven zoeken naar de momenten. Naar het goede gevoel."

Vorige week was de spits met een late gelijkmaker tegen Chelsea de held van Man United, maar hij liet eerder in de partij nog een grote kans onbenut. "Ik had drie opties om te kunnen scoren. Maar mijn fout was dat ik niet deed wat het eerst in me opkwam. Je intuïtie durven volgen én vertrouwen: vaak is dát bepalend voor je vorm, voor hoe je speelt."

Bij Manchester werkt Van Persie weer samen met Louis van Gaal. "Jongens vragen soms wel eens advies, in hoe ze hem het beste kunnen benaderen", aldus de spits. "Ben gewoon direct, zeg ik dan. Zeg het zoals het is. Dat werkt het beste. Dat waardeert Van Gaal het meest."

Manchester staat na tien wedstrijden op de teleurstellende tiende positie in de competitie. Reden voor paniek is er volgens de spits echter nog niet. "Iedereen weet dat Van Gaal even tijd nodig heeft om zijn visie te implementeren bij een club. We trainen ook echt hard, harder dan vorig jaar. Ook dat is wennen, fysiek gezien. Maar ik ben ervan overtuigd dat we op de goede weg zijn. Dat het goed komt", besluit Van Persie.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen