Gullit kritisch op Van Beek: "Moet ballen tonen in opbouw"

8 november 2014, 13:30

Ruud Gullit is kritisch op Sven van Beek, die volgens hem te weinig risico in zijn spel legt. De oud-speler en coach hield de jonge verdediger van Feyenoord donderdag goed in de gaten tegen HNK Rijeka. "Hij speelde de bal vijf, zes keer breed op eigen helft. Dat gebeurde een paar keer, ook al voor rust", concludeert Gullit.

Volgens de oud-international moet Van Beek meer risico in zijn spel leggen. "Het kon omdat Rijeka met één man druk zette, maar als er een ploeg komt die met twee man de verdedigers vastzetten, dan komen Van Beek en Kongolo in grote problemen", zegt hij in De Telegraaf.

"Hij moet juist 'ballen' tonen in de opbouw. Verantwoordelijkheid nemen. Na één of twee keer kreeg Van Beek de mogelijkheid om met de bal het middenveld in te lopen. Dat moet je dan gelijk doen, want je dwingt de tegenstander tot het maken van keuzes en van daaruit kan je de vrije man inspelen op het middenveld of in de aanval."

"Nu kwam het elftal in de tweede helft in de problemen door dat getreuzel in de opbouw. Van Beek heeft een mooie lange trap van rechts naar de linkerbuitenkant. Maar alleen met zo'n trap red je het niet in de top. Daarom moet hij ook op een andere manier de opbouw kunnen verzorgen om niet in moeilijkheden te komen. Ik zeg het niet om Van Beek af te branden, maar juist om hem te helpen beter te worden", besluit hij.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen