Chelsea in voetbalgevecht te sterk voor zwalkend Liverpool

8 november 2014, 15:45

Chelsea heeft de koppositie in de Premier League vanmiddag (zaterdag) verstevigd, door de uitwedstrijd tegen Liverpool met 1-2 te winnen. De ploeg van José Mourinho won vorig seizoen al twee keer van The Reds en trok ook deze editie aan het langste eind, al leek het daar aanvankelijk niet op. Liverpool nam al vroeg de leiding, maar zag The Blues langszij komen.

De equipe van Brendan Rodgers was vorig seizoen ijzersterk in eigen huis, maar is dit jaar nog niet overtuigend. Op Anfield liet Liverpool al tien punten liggen, meer dan in het gehele vorige seizoen bij elkaar. The Reds wilden dan ook sterk uit de startblokken komen, en dat lukte. Emre Can, die verrassend een basisplaats kreeg, pegelde de bal na negen minuten achter doelman Thibaut Courtois. De doelman was kansloos, omdat de inzet onderweg nog werd getoucheerd door verdediger Gary Cahill.

Een prettig begin dus voor Liverpool, dat echter niet lang kon genieten van de voorsprong. Cahill, bij de openingsgoal nog de pechvogel, zette zijn ploeg zes minuten later naast de thuisploeg. De verdediger schoot de bal van dichtbij in de handen van keeper Simon Mignolet, die met de bal in de armen over de doellijn viel. De arbiter van dienst wist door de doellijntechnologie dat de bal de lijn gepasseerd was.

Na een aantrekkelijke eerste helft kregen de fans van de thuisploeg een stuk mindere tweede voorgeschoteld. Liverpool zocht wel naar de tweede treffer, maar krijg ruim twintig minuten voor tijd een fatale dreun te verwerken. Topschutter Diego Costa tikte van dichtbij binnen namens Chelsea, na goed voorbereidind werk van César Azpilicueta. Liverpool zocht daarna met man en macht naar de gelijkmaker, maar die kwam er niet meer. Ook Mario Balotelli, die in de basis begon, kon het verschil niet maken. De spits staat inmiddels 768 minuten droog in de Premier League.

Door de zege staat Chelsea nog steviger bovenaan, terwijl Liverpool na dit weekend in het rechterrijtje kan staan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen