Zwols tiental boekt tegen Groningen eindelijk weer zege

8 november 2014, 21:39   Bijgewerkt: 8 november 2014, 22:10

In een uitverkocht en sfeervol IJsseldeltastadion heeft PEC Zwolle eindelijk weer een overwinning geboekt. De laatste zege dateerde van 27 september, maar daar is tegen FC Groningen verandering in gekomen: 2-0. Een eigen doelpunt van Johan Kappelhof leidde de zege in, waarna Thomas Necid na rust het duel op slot gooide met een kopbal. Wel ontving de Tsjech in de slotfase een rode kaart.

PEC Zwolle en FC Groningen zijn twee ploegen die dit seizoen wisselend presteren en dan gaat het vooral over het spel in de wedstrijden zelf. Soms kennen de clubs een goede periode en wordt dat vervolgens afgewisseld met een mindere. Dat heeft beide ploegen al de nodige punten gekost. De eerste helft was een perfecte weergave daarvan. PEC Zwolle begon goed aan de wedstrijd en greep FC Groningen bij de keel. Daarna zakte het om onduidelijke redenen terug en stond het even met de rug tegen de muur. Vervolgens was het weer een kwartier de beurt aan Zwolle om het goede spel dat ze kunnen spelen te tonen.

Voor PEC Zwolle is de overwinning op FC Groningen een welkome opsteker te noemen. Door een mindere periode waren de manschappen van trainer Ron Jans de aansluiting met de top vier van de Eredivisie verloren. Na vier keer op rij niet te hebben gewonnen is daar eindelijk een zege bijgekomen voor de Zwollenaren en dat deed het vooral in de tweede helft met prima voetbal. De Groningers hadden na de theepauze relatief weinig in te brengen. Overigens behoudt Zwolle tevens de ongeslagen status voor eigen publiek dit seizoen. Een flinke smet op de avond voor de thuisploeg was de rode kaart van Necid vanwege een kopstoot aan het adres van Jarchinio Antonia, die zelf aan een straf ontsnapte na te hebben nagetrapt.

PEC Zwolle staat door de overwinning in punten op gelijke hoogte met nummer drie Feyenoord, alleen moeten de Rotterdammers dit weekend nog in actie komen. Voor Zwolle is het de eerste keer sinds het seizoen 1987/1988 dat het voor de eigen fans drie punten heeft gepakt tegen FC Groningen. Het elftal van trainer Erwin van de Looi zal zich ongetwijfeld afvragen of het veranderen van de speelwijze wel zo goed is geweest en die onzekerheid zal na elk duel met puntenverlies toenemen.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen