Heerenveen en Eagles delen punten in boeiend duel

Jw
8 november 2014, 21:44   Bijgewerkt: 8 november 2014, 22:14

SC Heerenveen is in eigen huis niet verder gekomen dan een gelijkspel tegen Go Ahead Eagles. De bezoekers uit Deventer hadden in de eerste helft door twee vlijmscherpe counters een 2-0 voorsprong opgebouwd, maar konden die na de rust niet verdedigen. Invaller Jukka Raitala bleek een gouden wissel bij Heerenveen: 2-2.

Countervoetbal is in Nederland een besmet woord. Van Nederlandse clubs wordt vaak aanvallend voetbal verwacht. Toch liet Go Ahead Eagles zaterdagavond zien dat counters soms een genot voor het oog kunnen zijn. De bezoekers uit Overijssel werden in de 21ste minuut voor het eerst gevaarlijk en het was direct raak. Go Ahead schakelde razendsnel om via Lars Lambooij, die een uitstekende lage voorzet in huis had richting Marnix Kolder. De spits rondde het met één voetbeweging af: 0-1.

Tot dat moment had Heerenveen de wedstrijd juist zo goed onder controle. Het spel speelde zich volledig af op de helft van de Eagles, maar het ontbrak aan scherpte voorin. Na de klap van Kolder ging Heerenveen aanvankelijk op dezelfde voet verder. Het aanvallende spel leverde alsnog een goede kans op via Mark Uth. De topscorer van de Friezen haalde venijnig uit, maar trof de paal.

SC Heerenveen ging vol vertrouwen op zoek naar volledig eerherstel. De echte vorm ontbrak echter bij de Friezen. Uth werkte bikkelhard, maar miste de scherpte waar hij dit seizoen al acht doelpunten door maakte. Go Ahead Eagles had het in de tweede helft af moeten maken. Reimerink en Rijsdijk kregen uit nieuwe counters uitstekende kansen, maar waren lang niet zo scherp als voor de rust. Bovendien stond doelman Kristoffer Nordfeldt beide keren goed opgesteld.

SC Heerenveen bleef daardoor in leven en dwong in de slotfase toch nog een punt af. Invaller Jukka Raitala zorgde met zijn eerste actie direct voor een doelpunt, nota bene zijn eerste in dienst van Heerenveen. De middenvelder schoot hard raak in de linkerhoek (2-2). De punten werden daardoor na een spectaculaire tweede helft gedeeld.