Vd Looi: "Het 'killen' voor de goal was niet voldoende"

9 november 2014, 09:11

Opnieuw slaagde FC Groningen er zaterdag niet in om een uitwedstrijd in de competitie te winnen. Tegen PEC Zwolle ging de ploeg met 2-0 onderuit, waardoor het nu al zes keer op rij niet gewonnen heeft buiten het eigen stadion. Trainer Erwin van de Looi baalt flink van de nederlaag tegen de regerend bekerwinnaar.

"We hadden een goede week achter de rug en werkten met vertrouwen toe naar dit duel. We wisten dat Zwolle agressief zou beginnen, maar gingen daar niet goed mee om. Van de rechterkant waren de corners en vrije trappen gevaarlijk en daarvan gaven we er teveel weg", start de coach zijn analyse op de clubwebsite.

"Na de openingsfase trokken we de wedstrijd naar ons toe. We hebben kansen gecreëerd, maar die niet gemaakt. Mede door hun uitstekende doelman", geeft hij een compliment aan Feyenoord-huurling Warner Hahn. "Na de pauze maakte Zwolle nog een goal. Weer uit een vrije trap en dat kunnen we onszelf kwalijk nemen. We hebben geen goals gemaakt en wel kansen gecreëerd. Nog iets dat we onszelf kunnen kwalijk nemen. Bij fases was het redelijk en bij spelhervattingen van Zwolle was het 'killen' voor de goal niet voldoende."

FC Groningen staat na twaalf wedstrijden op de tiende plaats in de Eredivisie, met zeventien punten.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen