Voetballer uit Helmond (15) krijgt hartstilstand op voetbalveld

9 november 2014, 09:28

Een wedstrijd tussen twee teams van B-junioren is zaterdag uitgelopen op een drama. Tijdens een uitwedstrijd tegen SV Someren B5 kreeg een speler van RKSV Mulo B6, een club uit het Brabantse Helmond, een hartstilstand. De 15-jarige voetballer moest, na een reanimatie, per traumahelikopter worden vervoerd naar het Radboud-ziekenhuis in Nijmegen. Deze traumahelikopter landde op het voetbalveld.

Volgens het Brabants Dagblad kon een bestuurslid van RKSV Mulo nog niet aangeven hoe het nu gaat met de 15-jarige jongen. Hij was pas een paar maanden lid van de club en volgens het bestuurslid is het lastig om te communiceren met de familie van de jonge voetballer, omdat deze afkomstig is uit Swaziland.

De jongen van RKSV Mulo B6 zakte ineen toen de wedstrijd ongeveer een half uur aan de gang was. Een moeder van één van de spelers van tegenstander Someren verrichtte op het veld eerste hulp. Naar aanleiding van het incident zijn diverse wedstrijden bij SV Someren zaterdag gestaakt of niet aangevangen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen