Vitesse en Feyenoord komen niet tot scoren: 0-0

Jw
9 november 2014, 16:39   Bijgewerkt: 9 november 2014, 16:47

Vitesse heeft zondag een einde gemaakt aan de imponerende zegereeks van Feyenoord. De Rotterdammers kregen vooral in de eerste helft goede kansen, maar verzaakten in de afronding. Vitesse kwam na de rust beter voor de dag, maar kon ook niet doordrukken. Beide ploegen schieten op de ranglijst weinig op met een punt.

Feyenoord reisde vol vertrouwen af naar Arnhem. De ploeg van trainer Fred Rutten stapte in de laatste vijf Eredivisie-wedstrijden als winnaar van het veld. Afgelopen donderdag boekte Feyenoord bovendien een knappe zege op Rijeka en maakte het vooral in de eerste helft veel indruk met het vertoonde spel. Vitesse vecht daarentegen tegen een vormdip. De Arnhemmers morsten punten tegen respectievelijk NAC Breda en FC Utrecht.

Feyenoord had de wedstrijd in deze fase al moeten beslissen. Omdat de bezoekers dat niet deden, groeide er hoop bij Vitesse. Toch was het te armoedig wat de thuisploeg liet zien. Bertrand Traoré was in de eerste helft twee keer gevaarlijk namens Vitesse, maar miste de overtuiging in de afronding.

Vitesse kreeg in de tweede helft wel een paar goede kansen om de winst te stelen. Zakaria Labyad ontving de bal bij de tweede paal, maar was niet volledig in balans. Rick Karsdorp, die de geblesseerde Luke Wilkshire mocht vervangen op de rechtsbackpositie, was daardoor op tijd bij de bal om de inzet te keren. Ook Abiola Dauda had Feyenoord nog pijn kunnen doen, maar doelman Kenneth Vermeer reageerde alert op de één-tegen-één situatie. 

Door de puntendeling blijft Vitesse in het rechterrijtje hangen. Feyenoord doet in de strijd om de titel slechte zaken als vanmiddag naast Ajax en FC Twente ook koploper PSV het weekeinde afsluit met een zege.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen