Wenger ziet Chelsea titel pakken: "Niemand gaat ze bijhalen"

10 november 2014, 09:23

De strijd om het kampioenschap in de Engelse Premier League gaat volgens Arsene Wenger niet spannend worden. Chelsea steekt met kop en schouders boven de rest uit en gaat volgens hem, als een enorme terugslag uitblijft, de titel pakken. Chelsea staat na elf duels op 29 punten en dat zijn er al acht meer dan titelhouder Manchester City, dat derde staat. Daar tussenin staat nog het verrassende Southampton.

"Als Chelsea zo doorgaat, gaat niemand ze bijhalen", stelt Wenger, die zelf zondag met Arsenal tegen een pijnlijke nederlaag aanliep. Op bezoek bij Swansea City verloren de Londenaren met 2-1, waardoor het met zeventien punten blijft steken op een voorlopige zesde plaats. Arsenal heeft al twaalf punten minder dan het superieure Chelsea. "Het ziet ernaar uit dat niemand in staat is om Chelsea te bedreigen", aldus Wenger.

"Als je naar de resultaten tot nu toe kijkt, gaat Chelsea het seizoen eindigen met 105 punten", heeft de coach berekend. "Kijk maar naar het huidige puntenaantal. Niemand gaat dat aantal benaderen, dat is zeker."

Chelsea boekte zaterdag een knappe 1-2 overwinning bij Liverpool, de nummer twee van vorig seizoen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen