'Kunstgras leidt tot competitievervalsing in Eredivisie'

10 november 2014, 09:45

Door middel van een enquête heeft AD Sportwereld de discussie over kunstgras weer eens opgerakeld. Hoewel steeds meer clubs kiezen voor de moderne ondergrond, blijken veel trainers en spelers uit de Eredivisie nog altijd liever op 'gewoon' gras te spelen. Het onderzoekje van de krant heeft uitgewezen dat 29 van de 54 ondervraagden stelt dat het kunstgras in de Eredivisie leidt tot competitievervalsing.

Maar liefst 41 van de 54 ondervraagden is het eens met de stelling dat voetballen op kunstgras 'wezenlijk anders' is dan voetbal op echt gras. Een meerderheid voor een verbod van kunstgras levert de enquête niet op.

ADO Den Haag is één van de zes clubs in de Eredivisie die zijn thuiswedstrijden afwerkt op kunstgras. De club stapte vorig seizoen over op kunstgras, nadat de 'normale' grasmat te slecht bleek. "Ik heb niets tegen kunstgras, zeker niet het soort kunstgras waar wij bij ADO op spelen. Het gaat er mij vooral om dat alle clubs onder gelijke omstandigheden moeten voetballen", zegt coach Henk Fraser over de kunstgras-discussie.

Ernest Faber, de assistent-trainer van PSV die zelf in zijn carrière louter op normaal gras speelde, vond het wel nodig om een statement te maken: "Kunstgras is voor koeien zonder tanden", sprak hij stoer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen