'Werder wil geflopte Eljero Elia in winterstop lozen'

10 november 2014, 11:11

Aan het ongelukkige huwelijk tussen Werder Bremen en Eljero Elia komt mogelijk spoedig een eind. Volgens het Duitse Kicker staat een verkoop van de dure Nederlander komende winterstop bovenaan het prioriteitenlijstje van Werder. Clubs uit Dubai, Qatar en Rusland zouden hem graag willen overnemen.

Werder legde in 2012 zo'n 4,5 miljoen euro op tafel om Elia weg te plukken bij Juventus, maar beleefde weinig plezier van die investering. Afgelopen weekend tegen VfB Stuttgart mocht de Nederlander weer eens in de basis beginnen, maar na een kleurloos optreden werd hij na een uur naar de kant gehaald. In totaal kwam Elia dit seizoen acht keer in actie in de Bundesliga, hij wist niet één keer te scoren en gaf één assist.

Ruim vier jaar geleden, in de zomer van 2010, maakte Elia (27) deel uit van de Oranje-selectie voor het WK in Zuid-Afrika. Tijdens dat toernooi kwam hij in zes van de zeven wedstrijden in actie, onder meer in de finale tegen Spanje. In totaal speelde de oud-speler van ADO Den Haag en FC Twente al 27 interlands.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen