Nigel de Jong moet interlands Oranje missen

10 november 2014, 11:27

Na Davy Klaassen heeft ook Nigel de Jong zich afgemeld bij bondscoach Guus Hiddink. De middenvelder van AC Milan kampt met een hamstringblessure en kan niet meedoen in de wedstrijden tegen Mexico (oefen) en Letland (EK-kwalificatie). Een vervanger voor De Jong roept Hiddink nog niet op.

De absentie van De Jong is een tegenvaller voor Oranje en Hiddink, want de controlerende middenvelder is normaal gesproken een vaste waarde in de basis. De oud-speler van Ajax speelde al tachtig interlands.

Mogelijk besluit Hiddink om later alsnog een vervanger voor De Jong op te roepen. Hierover neemt de bondscoach later vandaag (maandag) een beslissing, laat de KNVB weten in een kort persbericht.

Zondag haalde Hiddink al Leroy Fer bij de selectie, als vervanger van de geblesseerde Klaassen. De Oranje-selectie komt maandag bijeen in Noordwijk, de wedstrijd tegen Mexico is al woensdag. Vier dagen later is de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland, die mogelijk beslissend is voor de toekomst van Hiddink. Bij een slecht resultaat tegen de Letten legt de ervaren coach zijn functie neer, liet hij vorige week weten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen