Alderweireld geniet bij Southampton: "We zijn op goede weg"

10 november 2014, 15:28

Na één seizoen bij Atlético Madrid maakte Toby Alderweireld afgelopen zomer op huurbasis de overstap naar Southampton. Van die verhuizing heeft de Belg geen spijt, want met hem centraal achterin maakt de Engelse club voorlopig een fantastisch seizoen door. Na elf duels staat Southampton tweede in de Premier League.

Ondanks de goede prestaties van Southampton, blijft Alderweireld voorzichtig over de ambities van zijn club. "Vorig jaar eindigde de club achtste en dat was historisch. Dat resultaat verbeteren zou mooi zijn. Maar we zijn op de goeie weg. Alles wat we nu nog afdwingen, is mooi meegenomen", zegt hij bij het Belgische Sportweekend. "Of we een Europees ticket kunnen halen? We hebben nog maar 11 duels afgewerkt, er wachten nog veel wedstrijden. Maar we hebben vertrouwen om zo'n stunt te maken. We zullen onze huid duur verkopen."

"We zijn realistisch en dromen zeker niet. December zal ook lastig zijn. Dan moeten we ons laten zien, want in de Premier League kan het snel gaan", weet de oud-Ajacied. Hij geniet bij Southampton, maar is nog altijd eigendom van Atlético. De kans is dan ook groot dat hij in de zomer terug moet naar Madrid. "Of ik nog zin heb in een terugkeer naar Atlético? Ik focus me op dit seizoen. Maar die beslissing wordt pas volgend jaar genomen en ligt niet alleen in mijn handen. Nogmaals, ik ben hier echt gelukkig. De rest is toekomstmuziek."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen