FIFA ontkent uitspraken Blatter over WK 2022 en Qatar

Ger
10 november 2014, 21:02

De FIFA ontkent dat voorzitter Sepp Blatter het WK van 2022 in een ander land wil houden. Der Spiegel meldde dat de Zwitser zich in oktober tijdens een etentje met de voetbalbond van Noorwegen had laten ontvallen dat het toernooi aan de neus van Qatar voorbij zou gaan.

Volgens het Duitse blad zou Blatter de organisatie in het emiraat als 'arrogant' hebben omschreven. "Ze geloven dat ze zich met hun vele geld alles kunnen veroorloven", zo citeerde een bron de FIFA-preses. Vervolgens fluisterde Blatter zijn tafelgenoten toe dat Qatar terreurgroep IS financiert. "Het WK zal dan ook niet in Qatar plaatsvinden", luidde naar verluidt de conclusie van Blatter.

De FIFA laat in een reactie op de publicatie weten dat de uitspraken niet zijn gedaan en het WK gewoon in Qatar zal worden gehouden. "Dit verhaal klopt niet. Op geen enkele wijze heeft de voorzitter van de FIFA Qatar geassocieerd met IS. De sfeer bij het diner met de leden van het directiecomité van de voetbalbond van Noorwegen was aangenaam, vriendelijk en relaxed."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen